Aksela

Yrityksestä

Maria Aksela

Tervehdys

Olen Aksela Oy:n perustaja ja toiminnan näkyvä kasvo. Olen kauppatieteiden maisteri, liki 20 vuoden työkokemuksella varustettu markkinoinnin ammattilainen, joka on työskennellyt eri kokoisten yritysten parissa niin B2B- kuin B2C-puolella.

Perustin yritykseni vuonna 2018, sillä huomasin työmarkkinoiden olevan murroksessa, etenkin markkinoinnin alueella. Havaitsin, että yritysten moninaiset ja nopeasti muuttuvat markkinointitarpeet eivät sovi hyvin yhteen perinteisen rekrytointimallin kanssa.

Markkinoijan palkkaaminen on monelle yritykselle iso satsaus – niin iso, että se jää usein tekemättä. Tämä on sääli, sillä tavoitteellisella markkinoinnilla voidaan saavuttaa merkittävää myyntiä. Mietin, että markkinointiosaajan palkkaaminen tulisi tehdä helpommaksi, ja ratkaisuksi tähän on ammattitaitoisten yksinyrittäjien verkosto sekä markkinoinnin tarjoaminen ”Marketing as a Service” -mallilla.

Markkinointia Marketing as a service-mallilla
Yritykseni toiminta-ajatus on tarjota ulkoistettua markkinointipalvelua, josta on kaksi eri versiota: operatiivinen markkinointipäällikkö -palvelu ja strategisempi markkinointijohtaja -palvelu.

Näiden palveluiden myötä yritykset saavat käyttöönsä kokeneen markkinointiosaajan kevyellä kustannusrakenteella. Tämä osaaja kartoittaa yrityksen markkinointitarpeet, hoitaa päivittäiset markkinointitoimet ja ehdottaa pidemmän aikavälin toimintasuunnitelmaa. Ulkoistetun mallin ansiosta yritykset säästävät työnantajakustannuksissa ja voivat hankkia palvelun juuri sille ajalle, kun sitä tarvitsevat.

Oma roolini yrityksessäni

Alun perin tavoitteeni oli työllistää itseni, mutta vuosien varrella olen alkanut suunnitella toimintaa laajemmin. Vaikka olen edelleen tarjolla ulkoistettuihin markkinointipäällikön ja -johtajan tehtäviin, keskityn nykyään enemmän yritykseni myyntiin ja ohjaan verkostostani löytyviä sopivia asiantuntijoita eri toimeksiantoihin.

Meidän missionamme on yhdistää markkinointiapua tarvitsevat yritykset kunnianhimoisiin markkinointiosaajiin käyttäen ketterää ja joustavaa työskentelymallia – ilman sitovia työnantajavelvoitteita.

Miltä kuulostaa, aloitetaanko yhteistyö?